Hierontahoidot

Hieronnan historia

Hieronta on yksi maailman vanhimmista lääketieteellisistä hoitomuodoista. Vanhimmat kirjalliset merkinnät hieronnasta löytvät Kiinasta ja ovat mitä luultavimmin peräisin ajalta 2700 vuotta e.Kr. Hieronta on manuaalinen hoitomenetelmä, jossa lihaksia muokataan mekaanisesti käsin.

Urheiluhieronta

Olen koulutettu hieroja ja urheiluhieroja. Hierojan ammattitutkinnon suoritin Suomen urheiluhierojaopistolla. Urheiluhieronta muokkaa lihaksia enemmän klassiseen hierontaan verrattuna näin ollen se on myös klassista hierontaa tehokkaampaa. Urheiluhieronnan päätarkoituksena on lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Urheiluhieroja voi hieronnan avulla hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieroja voi hieronnan avulla estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja. 

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on voimakkaasti stressiä laukaiseva, syvärentouttava, energisoiva, ja puhdistava hoito. Kuumakivihieronnassa käytetään luonnon hiomia basalttikiviä. Ne ovat tasaisia ja tuntuvat iholla pehmeiltä. Luonnon kivet lämmitetään, ne sitovat lämpöä pitkään ja luovuttavat sitä hitaasti ja tasaisesti.

Kuumakivihieronta on tehokas ja lempeä hoito, joka auttaa myös silloin kun hierottava ei siedä voimaksasta lihasten manipulointia. Hieronta kivillä helpottaa kipuja ja avaa lihaksiston jännitteitä rentouttaen samalla voimakkaasti, aina 3 cm syvyyteen asti kudoksessa. Hoito aktivoi lymfanesteiden ja veren kiertoa parantaen ääreisverenkiertoa, lämmittää, avaa lihasjumeja sekä helpottaa lihasperäisiä kipuja.

Hoito aktivoi ja puhdistaa kehon energiakeskuksia vaikuttaen näin kokonaisvaltaisesti sekä fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Kuumakivihierontaa suositellaan jos kärsii heikosta ääreisverenkierrosta sekä kroonisista lihasperäisistä kivuista.

Yrttinyyttihieronta

Kuumalla öljyllä ja yrttinyyteillä tehtävä hieronta on rentouttavaa, rauhoittavaa, lihasjännityksiä laukaiseva ja verenkiertoa stimuloiva. Lämmössä aktivoituvat yrtit rentouttavat lihaksia tehokkaasti ja sitä kautta voivat helpottaa pieniä kiputiloja. Yrttinyyttien miellyttävä lämpö ja yrttien lumoava tuoksu vievät hierottavan autuaalliseen rentoutuksen tilaan.

Yrttinyytit ovat kankaasta tehtyjä pieniä palloja, joiden sisällä on hyvää tekeviä yrttejä. Nyyttien ja kiehuvan kuuman öljyn yhdistelmä rentouttaa lihakset ja laukaisee pienet kiputilat tehokkaasti, mutta jättää olotilan energiseksi.

Yrteistä erittyy eteristä öljyä, joka imeytyy käsiteltävään henkilöön. Lämpö ja yrttienöljyt vaikuttavat iholla samalla kuin yrttien aromaterapeuttinen tuoksu vaikuttaa mieleesi.
 

Aromahieronta Eve Taylor menetelmällä

Eve Taylor aromaterapia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa eteeristen öljyjen ja erikoistekniikan avulla edistetään terveen elimistön toimintoja. Eve Taylor on kehittänyt paitsi omat aromaöljynsä, myös menestyneen perushoidon ja emotionaalisen käsittelyn, jolla voidaan tehokkaasti rentouttaa ja poistaa jännitystiloja.

Löydät hoitojen hinnat täältä